Limburgse Handbaldagen keren terug naar Stadssporthal

Foto: beeldcitaat Google

De jubileumeditie van de Limburgse Handbaldagen – het toernooi wordt dit jaar voor de 30e keer gehouden – wordt gespeeld in de Stadssporthal in Sittard.

Eerder werd al bekend dat een deel van het programma – de wedstrijden in de poule waarin vaste LHD-deelnemer en streekgenoot Bevo is ingedeeld – worden gespeeld in sporthal De Heuf in Panningen.

De organisatie van de LHD neemt deze stap omdat deze financieel voordeel oplevert, ondanks het feit dat de Stadssporthal in Sittard minder zitplaatsen biedt dan de grote topsporthal in City Resort. “We denken dan ook dat met name de tweede dag en de finaledag spoedig uitverkocht zullen zijn”, zegt toernooivoorzitter Ronald Snippe.

Voor de trouwe bezoekers van de LHD is de Stadssporthal een oude bekende. In de jaren ’90 en in het eerste decennium van deze eeuw, fungeerde de Stadssporthal als tweede hal naast sporthal Glanerbrook in Geleen. De afgelopen jaren werd de LHD gehouden in de topsporthal van City Resorts.

Ook de competitie-opzet verandert. Op veler verzoek zijn de kruisfinales op de tweede speeldag weer terug van weggeweest. De kruisfinales waren de afgelopen jaren niet mogelijk omdat alle wedstrijden in één hal plaatsvonden en er tussen de wedstrijden door niet genoeg rust kon worden gepakt door de teams. Nu er twee speelhallen beschikbaar zijn, is dit wel weer mogelijk. Snippe: “De kruisfinales waren tot enkele jaren geleden altijd opgenomen in het speelschema. Vaak waren dit de spannendste wedstrijden, dus we hopen dat de kruisfinales ook nu weer garant staan voor spektakel”.

Het toernooi, dat altijd plaats vindt tussen Kerstmis en Nieuwjaar, wordt dit jaar voor de dertigste keer gehouden. “Dit is een bijzondere mijlpaal. We zijn trots op de vele mooie teams die we hier in de afgelopen drie decennia hebben mogen verwelkomen. Door de drukke internationale handbalkalender is het de laatste jaren lastiger geworden om Europese topteams aan te trekken, maar voor de komende editie zijn we er wederom in geslaagd een bijzonder mooi deelnemersveld samen te stellen. Inmiddels zijn de komst van Club Balonmano Benidorm uit Spanje, het Roemeense HD Odorheiu Secuiesc, Dynamo Astrachan (Rusland) en Halden Topphandball (Noorwegen) bevestigd. En iteraard nemen de thuisploegen OCI-Lions en Bevo HC deel. Binnenkort worden nog meer ploegen bekendgemaakt.”

De Limburgse Handbal Dagen vinden plaats op 27, 28 en 29 december 2017. De kaartverkoop start binnenkort via www.lhd.nl.

Cookieinstellingen