Geen podium voor Max Verstappen bij Grand Prix van Mexico

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is er vandaag niet in geslaagd om een podiumplek te veroveren bij de Grand Prix van Mexico.

Verstappen kende vanaf de vierde startplek weliswaar een goede start, maar kwam in de eerste bocht in aanraking met de bolide van Lewis Hamilton.

Daardoor viel hij terug naar de achtste plaats. Korte tijd later dook de Limburger met een lekke band de pits in en stapte daarbij meteen over naar de harde band, om als laatste van het veld terug te komen op de baan. Daarmee was een podiumplek, laat staan een derde overwinning op Mexicaanse bodem, al in een vroeg stadium van de race verkeken.

Toch wist Verstappen nog op te rukken naar de zesde plek, op ruime achterstand van zijn teamgenoot Alexander Albon, die een gelukkigere race reed en als vijfde finishte. Verstappen reed met alle pech in de beginfase een uitstekende race, maar gezien de verwachtingen wel een met een tegenvallend resultaat.

Lewis Hamilton pakte de overwinning, Sebastian Vettel kwam als tweede over de finish en Valtteri Bottas werd derde, op korte afstand gevolgd door Charles Leclerc. Door deze uitslag kan Lewis Hamilton volgende week tijdens de Grand Prix van Amerika zijn wereldtitel prolongeren.

Cookieinstellingen