Fortuna Sittard vanavond in Tilburg tegen Willem II

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelt vanavond in Tilburg uit tegen het dit seizoen sterk acterende Willem II.

Willem II uit Tilburg bezet halverwege de eredivisiecompetitie 2019-2020 verrassend de derde plek van de ranglijst achter Ajax en AZ.

De Tilburgers, met ex-Fortunees Dries Saddiki in de gelederen, maken een formidabel seizoen door. Fortuna Sittard zal er in de laatste competitiewedstrijd van 2019 alles aan doen om een nieuwe oorwassing tijdens een uitwedstrijd te voorkomen. Tot nu toe wisten de geelgroenen slechts één puntje te pakken in uitduels. Tegen SC Heerenveen werd gelijkgespeeld, alle andere uitduels werden verloren, vaak met grote uitslagen.

Fortuna Sittard verloor dit seizoen het thuisduel tegen Willem II met 3-2. Vorig seizoen werd uit eveneens met 3-2 verloren. De Tilburgers scoorden toen drie keer uit een penalty.

De terugkeer van Wessel Dammers in de defensie van Fortuna Sittard kan daar wellicht bij helpen. Dammers speelde in het afgelopen dinsdag met 3-0 gewonnen bekerduel tegen PEC Zwolle 70 minuten mee en is volgens coach Sjors Ultee voldoende fit om ook tegen Willem II binnen de lijnen te komen. Felix Passlack is niet van de partij. De onvermoeibare Duitser is geschorst.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Branislav Ninaj, Martin Angha, Wessel Dammers, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Alex Carbonell, Amadou Ciss, Mark Diemers en Vitalie Damascan.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis en begint om 20:45 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen