Zesde tijd voor Verstappen in derde vrije training GP België

Foto: © Gettty Images / Red Bull Content Pool

In de derde vrije training voor de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps is Max Verstappen niet verder gekomen dan een zesde tijd.

Kort voor de kwalificatiesimulatie viel er wat regen op een deel van het circuit en daarom wachtten alle teams zo lang mogelijk met hun coureurs opnieuw de baan op te sturen. Gevolg: zowat alles en iedereen kwam tegelijk in actie en dat leidde ertoe dat veel coureurs, waaronder Verstappen, veel hinder ondervonden van andere coureurs bij het rijden van een snelle ronde. De tijden die als uitslag van de derde vrije training worden genoteerd zeggen – wellicht op de snelste tijd van Lewis Hamilton na – dan ook weinig.

Esteban Ocon (Renault) was 0,230 seconde langzamer dan Lewis Hamilton (Mercedes, 1:43.255). Derde werd Lando Norris (McLaren Renault) op 0,386 seconde achter Hamilton. Alexander Albon was ditmaal 0,165 seconde sneller dan zijn teamgenoot Verstappen. Hij bleef ook Valtteri Bottas voor en reed de vierde tijd.

Ferrari bakte er opnieuw weinig van, met een bedroevende twintigste tijd voor Sebastian Vettel en een zeventiende plek voor Charles Leclerc.

Cookieinstellingen