Max Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Foto: screenshot

Max Verstappen heeft vandaag op het Autodromo Hermanos Rodriguez voor de derde keer de Grand Prix van Mexico gewonnen. Het Verstappen’s de negende Grand Prix-overwinning van het seizoen.

De van plek 3 gestarte Limburger kende een fenomenale start en stak bij het ingaan van de eerste bocht polesitter Valtteri Bottas en de van plek 2 gestarte Lewis Hamilton voorbij. De Mercedes van Bottas werd in de eerste bocht aangetikt door de McLaren van Daniel Ricciardo en de Fin speelde daarna geen enkele rol meer in deze Grand Prix, of het moest zijn dat hij in de slotfase wist te voorkomen dat een extra punt voor de snelste raceronde bij Max Verstappen belandde. Bottas reed zelf buiten de punten.

Sergio Perez finishte als derde achter Lewis Hamilton. Hij wist de regerend wereldkampioen onder druk te zetten, maar tot een inhaalactie kwam het niet.

Door zijn overwinning heeft Max Verstappen de leiding in het WK uitgebouwd. Hij heeft nu 19 punten voorsprong op Lewis Hamilton. In het constructeurskampioenschap is Red Bull Mercedes tot op één punt genaderd.

Cookieinstellingen