Fortuna Vrouwen lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Ajax geen vijfde overwinning aan de reeks van vier kunnen toevoegen.

De landskampioen won het duel met 0-4. Ajax kwam in de 28e minuut op voorsprong, kort nadat in diezelfde minuut een eerder Amsterdams doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Fortuna Vrouwen kreeg een aantal mooie kansen op de gelijkmaker, maar doelvrouw wist haar doel schoon te houden.

Na rust kwam Ajax binnen tien minuten op 0-2. Na 60 minuten haalde Fortuna-coach Roger Reijnders centrale verdedigster Samantha van Diemen naar de kant voor Jarne Teulings, Marría Ólafsdóttir Grós maakte plaats voor Chandra Davidson in de hoop om snel tot een aansluitingstreffer te komen. De ingreep had niet het gewenste effect, want twee minuten na de wissel kwam Ajax op 0-3. Daarmee was het duel wel gespeeld. In de 68e minuut bracht Ajax ook de 0-4 op het scorebord.

De ploeg uit de hoofdstad boekte in Sittard een verdiende overwinning. De landskampioen was feller in de duels, combineerde beter en had een veel hoger handelingstempo dan de thuisploeg. Fortuna Vrouwen was in de eerste helft ongelukkig in het afronden van de kansen.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Claire Dinkla, Mirthe Moorrees, Samantha van Diemen (’59 Jarne Teulings), Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, María Ólofsdóttir Grós (’59 Chandra Davidson), Alieke Tuin, Feli Delacauw (’81 Dana Foederer), Charlotte Hulst (73′ Hanna Huizenga), Amber van Heeswijk en Tessa Wullaert