Voorronde Clash of the Coverbands in de Reünie

Paradiso, Amsterdam
Paradiso, Amsterdam
Foto: Ville Miettinen from Helsinki, Finland (Sex machine) [CC BY 2.0]

Op zaterdag 18 juni vindt in Café-zaal De Reünie in Geleen een voorronde in de extra landelijke cyclus van The Clash 2016 plaats.

Vanaf 20:30 uur staan achtereenvolgend Loudniz (Sittard-Geleen), The CadillacZ (Geleen), The Sting (Reuver), Dubbel Fout (Maastricht), Stagefright (Geleen) en Paulo’s Mendonças (Eindhoven) op het podium. Omstreeks 01:30 uur wordt de uitslag bekend gemaakt. De entree bedraagt 5 euro.

The Clash of the Coverbands is een landelijke band-wedstrijd, waarin coverbands het tegen elkaar opnemen in de strijd om landelijke erkenning. De finale speelt zich af in Paradiso in Amsterdam.

Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de The Clash of the Cover Bands Awards met de bijbehorende titels Beste coverband van Benelux (vakjury) en Populairste coverband van Benelux (publiek). De twee winnaars mogen zich een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

Behalve eeuwige roem en landelijke naamsbekendheid kunnen de winnaars rekenen op een CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux, een officiële presentatie- en release-avond en bovendien een tour van 20 optredens door de gehele Benelux.

clash-of-the-coverbands-2016

Cookieinstellingen