Fortuna Sittard met fitte selectie naar Helmond

Fortuna Sittard - juli 2016
Fortuna Sittard - juli 2016
Foto: © Guus Queisen

Coach Ben van Dael kan vrijdagavond in het uitduel tegen Helmond Sport beschikken over een volledig fitte selectie.

Hij benadrukt dat er ondanks de slechte reeks van vier nederlagen op rij geen sprake is van paniek. De beelden van die duels zijn natuurlijk goed geanalyseerd. Volgens de trainer had het dubbeltje in de laatste vier duels ook de andere kant op kunnen vallen.

Spelers hebben juist instelling

Ook de – onnodige – verliespartij tegen MVV is uitvoerig nabesproken. “We hebben zo’n zestig beelden geanalyseerd en iedereen mag daar dan op inhaken”, legt Van Dael het evaluatieproces uit. “Dat gaat op een normale toon. Deze spelers hebben een hoge werkethiek. Als ze zich vol inzetten – zoals ze doen – dan gaat het om elkaar helpen. Het goed neerzetten, op de training en in de wedstrijden, en elkaar coachen. De groep van vorig seizoen had een mindere werkethiek. Toen ging mijn stem wat vaker omhoog. Elke training sta ik met plezier op het veld. Dat is belangrijk.”

Wijzigingen in basiself

De tegenstander van vanavond presteerr dit seizoen tot nog toe verrassend goed en heeft de afgelopen drie wedstrijden gewonnen. De opportunistisch spelende Noord-Brabanders staan momenteel op de zevende plek van de ranglijst met 23 punten. Het zal dus een pittige wedstrijd worden. De selectie van Fortuna Sittard is fit, maar de basisopstelling zal ten opzichte van het duel tegen MVV Maastricht op tenminste een plek worden gewijzigd. Rechtsback Christopher Braun begint op de bank. De aanvallend ingestelde verdediger maakte defensief de afgelopen wedstrijden te vaak fouten.

De wedstrijd in Helmond begint vrijdagavond om 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen