Tertia en Jolanda weer op visite bij Wollstreet

Foto: Sandra Nohlmans

Op zaterdag 21 maart 2015 komen Nederland’s bekendste haaksters, Tertia Mulder en Jolanda Verschiere, voor de tweede keer naar Sittard. Het duo haak-wizzards is tussen 13:00 en 16:00 uur te gast bij Wollstreet.

Sandra Nohlmans, eigenaresse van Sittard’s bekendste wol- & haakwinkel aan de Rijksweg-Noord heeft de dames uitgenodigd voor een meet & greet met liefhebsters en -hebbers van het haken. Vorig jaar waren zij daar ook al eens te gast.

Heel Nederland bakt, maar haakt vooral mee
Wat Tertia en Jolanda sinds 2013 jaar hebben veroorzaakt is indrukwekkend: ruim 30.000 dames en enkele heren, verspreid over Nederland, maar ook over België en elders over de wereld, zijn inmiddels aan het haken geslagen. Wat in 2013 ontstaan is als een besloten facebookgroep (Dutch crochet, a Granny a day 2013) is hoofdzakelijk via de sociale media als een olievlek uitgegroeid tot een echte hype. In 2014 werd er aan een gestreepte deken gehaakt. In 2015 is het een vierkante deken.

Wachten tot vrijdag
Iedere vrijdag ontvangen de aangesloten “vriendinnen”, maar ook de lezers van de blogs van beide dames, enkele nieuwe steken en toeren om te haken. Op de facebooksite tonen haaksters trots foto’s van het resultaat. De mooiste kleurcombinaties komen voorbij. Maar ook technische vragen worden door gevorderde haaksters opgelost. Haken leer je tegenwoordig niet meer van je oma, maar via Facebook en internet, zittend achter je laptop of iPad. Of tijdens een gezellige workshop bij Wollstreet, natuurlijk.

Cookieinstellingen