Piet Veugen stapt per direct over naar het CDA

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Piet Veugen, die sinds maart 2014 samen met Jack Renet de raadsfractie OPA vormde in de gemeenteraad van Sittard-Geleen, is per direct overgestapt naar het CDA.

In een schrijven aan burgemeester Cox laat de gewezen fractievoorzitter weten die stap te zetten om tot het einde van de raadsperiode een eenduidig beleid mogelijk te kunnen maken.

Het CDA is de partij waar hij ooit zijn politieke loopbaan is begonnen en wordt daarvan, na de Ouderenpartij, Nieuw Sittard, Balans, de Stadspartij en OPA nu ook het eindstation voor Veugen, want hij zal niet meer deelnemen aan de volgende verkiezingen.

Jack Renet zet nu als eenmansfractie OPA verder en heeft aangegeven dat OPA zeker mee zal doen aan de raadsverkiezingen in maart 2018.

Volgens Renet waren Veugen en hij wat betreft ouderenbeleid en de sociale agenda vier handen op één buik. Maar wat betreft economie en stadsontwikkeling was dat niet altijd het geval. Omdat Renet en Veugen voorzien dat over die onderwerpen tussen nu en de verkiezingen verschillen van mening gaan optreden, waardoor er over belangrijke onderwerpen verdeeld gestemd zou kunnen worden, heeft Veugen er voor de duidelijkheid naar de kiezer toe voor gekozen om over te stappen naar het CDA.

“OPA krijgt daardoor de mogelijkheid om haar koers te bepalen en zich te profileren zonder daarbij gehinderd te worden door opvattingen van een raadslid dat heeft aangegeven uit de politiek terug te treden”, zo laat Jack Renet op zijn Facebookpagina weten.

Cookieinstellingen